osmanlı türk mutfağından,dünya mutfaklarından,yöresel ve günümüzün mutfağına kadar birçok lezzet tadıp patentli yemeklerin ve lezzetlerin dışında tamamen özgür bir ruhla ve yaratıcıkla değişik,pratik,her kesime hitap edilebilicek,dikkat çekici ve iştah açıcı sunumlarımla yemekler yapmaktayım.tariflerimi siz mutfak severlerle paylaşmaya karar verdim.şimdiden afiyet olsun...
4 Ekim 2010 Pazartesi
ZEYTİN YAĞLI YAPRAK SARMA
Malzemeler: taze yaprak,pirinç,1 adet soğan,maydanoz,şam fıstığı,kuş üzümü,karabiber Hazırlanışı: yaprakları yıkadıktan sonra sıcak suya bandırıp çıkarın rengi değişene dek,soğanları çok küçük doğrayın veya rondodan geçirin zeytin yağda kavurmaya başlayın içine pirinci,fıstıkları üzümleri ekleyin biraz tuz 2 kesme şeker ve kara biber katın karıştırıp bir çay bardağı sıcak su ekleyin en son maydanozları ekleyin çok pişirmeden alın yaprakların sap kısmını koparın geniş tarafına harç koyup önce yan taraflarını kapatıp avucunuzla yuvarlayın tencerenize bir kaç yaprak serin üzerine de sarmaları sıkı bir şekilde yerleştirip aralarına limon dilimleri koyun daha sonra biraz daha zeytin yağı katıp üzerine ters çevirdiğiniz tabağı bastırın ılık su ekleyip pişirebilirsiniz afiyet olsun ..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.