4 Ekim 2010 Pazartesi

ZEYTİN YAĞLI YAPRAK SARMA

Malzemeler: taze yaprak,pirinç,1 adet soğan,maydanoz,şam fıstığı,kuş üzümü,karabiber Hazırlanışı: yaprakları yıkadıktan sonra sıcak suya bandırıp çıkarın rengi değişene dek,soğanları çok küçük doğrayın veya rondodan geçirin zeytin yağda kavurmaya başlayın içine pirinci,fıstıkları üzümleri ekleyin biraz tuz 2 kesme şeker ve kara biber katın karıştırıp bir çay bardağı sıcak su ekleyin en son maydanozları ekleyin çok pişirmeden alın yaprakların sap kısmını koparın geniş tarafına harç koyup önce yan taraflarını kapatıp avucunuzla yuvarlayın tencerenize bir kaç yaprak serin üzerine de sarmaları sıkı bir şekilde yerleştirip aralarına limon dilimleri koyun daha sonra biraz daha zeytin yağı katıp üzerine ters çevirdiğiniz tabağı bastırın ılık su ekleyip pişirebilirsiniz afiyet olsun ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.