4 Ekim 2010 Pazartesi

TOFİ'NİN KEKİ

Malzemeler: 2 adet büyük boy elma,ceviz,tarçın,3 adet yumurta,1 su bardağı şeker,1 su bardağı un,kabartma tozu,yarım çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı: yumurta ve şekeri kar haline gelene dek çırpın bu işlem elde mümkün değildir mutlaka mikserle 10 dk çırpınki kek istediğiniz gibi kabarsın,sonra içine küp doğradığınız elma ceviz kabartma tozu yağı ekleyin unu ise eleyerek ekleyin tarçını ise bolca koyun hamurun rengi kahverengi oluncaya dek sonra 8 şeklinde 3 kez tahta kaşıkla karıştırın kek kalıbınıza veya benim yaptığım gibi bir borcama koyun fırını önceden ısıtmayın! keki fırına koyduktan sonra 160 derece de fırın kapağını mümkünse 40 dk hiç açmayın yoksa hemen sönmesine neden olursunuz bir saate yakın pişmiş olacaktır üzerine pudra şekeri veya bulabilirseniz karamel sos yada benim gibi çikolata sosla servis yapabilirsiniz afiyet olsun bu kekim herzaman çok beğenilmiştir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.