osmanlı türk mutfağından,dünya mutfaklarından,yöresel ve günümüzün mutfağına kadar birçok lezzet tadıp patentli yemeklerin ve lezzetlerin dışında tamamen özgür bir ruhla ve yaratıcıkla değişik,pratik,her kesime hitap edilebilicek,dikkat çekici ve iştah açıcı sunumlarımla yemekler yapmaktayım.tariflerimi siz mutfak severlerle paylaşmaya karar verdim.şimdiden afiyet olsun...
13 Ekim 2010 Çarşamba
ELMALI CEVİZLİ KURABİYE
MALZEMELER:1 su brd pudra şekeri,1su brd yoğurt,yarımdan biraz fazla margarin,1 paket kabartma tozu,aldığı kadar un
İÇ MLZ: 4 adet elma,1 su bard şeker,2 tatlı kşğ tarçın,ceviz
HAZIRLANIŞI: margarin eritilir bir kaba un,pudra şekeri,yoğurt,kabartma tozu konur ve yoğrulur hamur dinlenirken elmalar soyulup rendelenir ve tavaya konur üzerine şeker eklenir suyu çekene kadar pişirilir tarçın ve cevizde eklendikten sonra soğumaya bırakılır sonrada hamurdan parçalar koparılıp içine harçtan eklenir 170C de fırında pişirilir son olarak üzerine pudra şekeri serpilir afiyet olsun....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.