osmanlı türk mutfağından,dünya mutfaklarından,yöresel ve günümüzün mutfağına kadar birçok lezzet tadıp patentli yemeklerin ve lezzetlerin dışında tamamen özgür bir ruhla ve yaratıcıkla değişik,pratik,her kesime hitap edilebilicek,dikkat çekici ve iştah açıcı sunumlarımla yemekler yapmaktayım.tariflerimi siz mutfak severlerle paylaşmaya karar verdim.şimdiden afiyet olsun...
13 Ekim 2010 Çarşamba
ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KURABİYE
MALZEMELER: 2 su brd un,2 yemek kşğ yoğurt,1 su brd süt,yarım margarin,1 su brd pudra şekeri,kabartma tozu,kuru üzüm ve ceviz, 1 çay kaşığı tarçın,1 çay kş zencefil tozu
HAZIRLANIŞI: bütün malzeme karışır yoğrulur ve yoğurma esnasında sütle beraber üzüm,ceviz eklenir tekrar yoğrulur hamur açılıp bardak yardımıyla kesilir ve fırına verilir üzerine pudra şekeri serpilir kurabiyeler buz dolabında bekletilirse daha kıtır kıtır olacaktır afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.