Malzemeler:
1 adet Dr. Oetker krem karamel toz karışım
2,5 su bardağı süt
1 yumurta sarısı (daha yoğun bir kıvam arzu ederseniz)
Karışım paketinden çıkan karamel sosu, suyla çalkalanmış 5 adet krem karamel kalıbına paylaştırın. Tencereye sütü alıp toz karışımı içine boşaltın (eğer yumurta sarısı kullanacaksanız bu aşamada onu da tencereye ekleyin ben 1 yumurta sarısı ekledim ) ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 1 dk. daha ateşte tutun ve ocaktan indirin. Pişen krem karameli hazırlanmış kalıplara sos ile karıştırmadan dökün. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında 1-2 saat soğutun. Bir bıçakla kalıpların yanlarından hava aldırıp tabağa ters çevirerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.