4 Ekim 2010 Pazartesi

HÜNKAR BEĞENDİ


Malzemeler: 3 adet top patlıcan,kaşar rendesi,beşamel sos,üzeri için,isteğe göre dana eti veya kuşbaşı tavuk,2 adet domate,1 adet soğan,2 adet yeşil sivri biber
Hazırlanışı: patlıcanları ocak ateşinde közlemenizi tavsiye ediyorum fırınlanınca tadı değişiyor közlendikten sonra bıçakla baştan aşağı kesilir ve kaşıkla çok kolay çıkarılır bekletmeden limonlu suya koymalısınız yoksa patlıcanlar kararır özellikle de beğendi beyaz olmalı,beklerken siz diğer taraftan soteyi hazırlamalısınız soğan kavrulurken biberi domatesi daha sonrada etleri katıp soteleyin zeytin yağı kullanmayı ihmal etmeyin sağlık açısından,bi kenara alın beşamel sosu ister hazır olanlardan isterseniz tereyağ 3-4 kaşık un biraz tuz ve sütle beşamel hazırlayabilirsiniz ben öyle yapıyorum içine kaşarı ekleyin ve közlenmiş patlıcanları ekleyin blendır dan geçirip tabağa alın üzerine et soteyi tam ortasına koyup üzerine fesleyen veya nane yaprağı ile servis yapabilirsiniz eğer mevcutsa eski bakır kapaklı tabaklarda servis yapabilirsiniz osmanlı yemeği olduğundan görüntüde çok önemlidir sıcak servis edilmeli afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.