osmanlı türk mutfağından,dünya mutfaklarından,yöresel ve günümüzün mutfağına kadar birçok lezzet tadıp patentli yemeklerin ve lezzetlerin dışında tamamen özgür bir ruhla ve yaratıcıkla değişik,pratik,her kesime hitap edilebilicek,dikkat çekici ve iştah açıcı sunumlarımla yemekler yapmaktayım.tariflerimi siz mutfak severlerle paylaşmaya karar verdim.şimdiden afiyet olsun...
13 Ekim 2010 Çarşamba
PATLICANLI BÖREK
Malzemeler:4 adet patlıcan,2 adet patates,1 adet kuru soğan,karabiber,hazır yufka,sosu için 1 yumurta,1 çy brd süt,1çy brd zeytin yağ üzeri için susam ve çörekotu
Hazırlanışı: ilk öncelikle harç hazırlanmalı patlıcanlar soyulup küçük kareler haline getirilir soğan kavrulurken patlıcanlar içine atılır patatesler soyulup rendelenir ve eklenir içine biraz tuz ve karabiber eklenir soğumaya bırakılır,yufkaları 4 eşit parçaya böldükten sonra üzerlerine fırça yardımı ile hazırladığınız sostan sürülür ve harç eklenir gül şekli veya paçanga şeklinde sarılıp üzerine yumurta sarısı susam veya çörek otu serpiştirilir fırına verilir afiyet olsun....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.