Malzemeler:yarım çay bardağı zeytin yağ
1adet soğan,6 adet çanak halinde enginar,2 adet patates,2 adet havuç,bezelye(konserve)2 adet limon,yarım portakal dere otu
Hazırlanışı:enginarlar limonlu suda bekletilir,geniş bir tencereye ilk önce soğanları söğüş gibi doğrayın pişirmeden üzerine enginarları yerleştirin,kenarlarına küp doğradığınız patates ve havuçları ekleyin birazda enginarların içine koyun,bezelyeleri sadece enginarların içine koyup ocağın altını açabilirsiniz daha sonra içine biraz tuz ve 2 adet kesme şeker ekleyin,yarım portakalı sıkıp suyunu ekleyin diğer limonu da aynı şekilde daha sonra 1 su bardağı kadar su ekleyip kapağını kapatın kısık ateşte pişene kadar açmayın en son üzerine dere otu koyup servis yapabilirsiniz afiyet olsun ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.