osmanlı türk mutfağından,dünya mutfaklarından,yöresel ve günümüzün mutfağına kadar birçok lezzet tadıp patentli yemeklerin ve lezzetlerin dışında tamamen özgür bir ruhla ve yaratıcıkla değişik,pratik,her kesime hitap edilebilicek,dikkat çekici ve iştah açıcı sunumlarımla yemekler yapmaktayım.tariflerimi siz mutfak severlerle paylaşmaya karar verdim.şimdiden afiyet olsun...
5 Şubat 2012 Pazar
FIRINDA HELVA
MALZEMELER: 1 PAKET SADE TAHİN HELVASI,YARIM LİMON SUYU,2 Y.KAŞIĞI SÜT,RENDELENMİŞ PORTAKAL KABUĞU ÜZERİ İÇİN CEVİZ.
YAPILIŞI: İLK ÖNCELİKLE TOPRAK KASEYE İHTİYAÇ VARDIR LİMON SUYU İLE HELVA İYİCE EZİLİR CEVİZ HARİÇ TÜM MALZEME KARIŞIR KASEYE KOYARKEN BİR PARMAK BOŞLUK BIRAKILIR TASMA OLMASIN DİYE 15 DK.ÜZERİ KIZARINCA ÇIKARIP CEVİZ SERPİP SERVİSE HAZIR SICAK TÜKETİLMELİ AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.