osmanlı türk mutfağından,dünya mutfaklarından,yöresel ve günümüzün mutfağına kadar birçok lezzet tadıp patentli yemeklerin ve lezzetlerin dışında tamamen özgür bir ruhla ve yaratıcıkla değişik,pratik,her kesime hitap edilebilicek,dikkat çekici ve iştah açıcı sunumlarımla yemekler yapmaktayım.tariflerimi siz mutfak severlerle paylaşmaya karar verdim.şimdiden afiyet olsun...
5 Şubat 2012 Pazar
COCOSTAR KEK
MALZEMELER: KAKAOLU PANDİSPANYA KEKİNİN 1 ADEDİ,1 YUMURTA,1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER,1 SU BARDAĞI HİNDİSTAN CEVİZİ,1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ,YARIM BARDAK CEVİZ İÇİ YARIM BARDAK FINDIK İÇİ,DAMLA ÇİKOLATA,BEN YUMURTA KOKUSUNU ALMASI İÇİN ACIBADEMLİ VEYA LİMONLU AROMALARDAN DAMLATIYORUM
NOT:BU TARİFİ Bİ ARKADAŞIN BLOK SAYFASINDAN ALDIM BEN KEKİ 2 KAŞIK SÜTLE ÇOK AZ ISLATIYORUM DAHA GÜZEL OLUYOR DİĞER TÜRLÜ DENEDİĞİMDE KURU KALDI,1 Ç.KAŞIĞI KADARDA VANİLİN EKLEDİM DAHA Bİ KOKULU OLDU,HİNDİSTAN CEVİZİNİ SEVMEYEN EŞİM BİLE BAYILDI :)
YAPILIŞI: ŞEKER VE YUMURTAYI KAR OLANA DEK ÇIRPIP İÇİNE TÜM MALZEME KONUR VE KEK TABANIN ÜZERİNE DÖKÜLÜR VE 170* FIRINDA 20-25 ÜSTÜ ÇITIR OLANA DEK PİŞER AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.