22 Aralık 2011 Perşembe

PEYNİRLİ KARNIYARIK BÖREĞİ




Malzemeler- 1 kg. yufka
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- Beyaz peynir
- Karabiber, pulbiber
- 1 adet domates
- 2-3 adet sivri biber

Yapılışı1. Böreğin harcı için yoğurt, süt, yumurta ve yağı bir kapta çırpın. Yufkayı serin ve yoğurtlu harçtan yeterli miktarda koyup yufkaya iyice yayın. Daha sonra yufkayı 8′e bölün.
2. Oluşan üçgenlerin geniş kısmına bir miktar ezilmiş ve biraz karabiber ve pulbiberle tatlandırılmış beyaz peynir koyun ve sigara böreği gibi sarın. Ne çok sıkı, ne de çok gevşek.
3. Yağlanmış tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine artan harcı fırça yardımıyla sürün ve böreğin üstünü bıçakla yarın. Süslemek için de yarığın içine dilimlenmiş domates ve bir parça biber koyun. Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.