osmanlı türk mutfağından,dünya mutfaklarından,yöresel ve günümüzün mutfağına kadar birçok lezzet tadıp patentli yemeklerin ve lezzetlerin dışında tamamen özgür bir ruhla ve yaratıcıkla değişik,pratik,her kesime hitap edilebilicek,dikkat çekici ve iştah açıcı sunumlarımla yemekler yapmaktayım.tariflerimi siz mutfak severlerle paylaşmaya karar verdim.şimdiden afiyet olsun...
22 Aralık 2011 Perşembe
FIRIN SÜTLAÇ
- 1 litre süt,
- 1,5 su bardağı şeker,
- 1 türk kahvesi fincanı pirinç,
- 1 tatlı kaşığı nişasta,
- 1 tatlı kaşığı pirinç unu,
- 1 paket vanilin,
HAZIRLANIŞI:Pirinçleri yıkadıktan sonra 2-3 su bardağı su ile haşlayın. Diğer taraftan 1 litre sütü ocağa koyun. Haşlanan ve suyunu çeken pirinçleri sıcak süte katıp karıştıra karıştıra kaynatın. Pirinç ve süt beraber yaklaşık 10 dakika kaynayıp özleştikden sonra şekerini katın. Bu aşamada sütlacın tadına bakarak şeker miktarını kendi damak zevkinize göre ayarlamanızı tavsiye ediyorum.
* Yarım bardak soğuk sütle incelttiğiniz nişasta ve pirinç ununu yavaş yavaş Sütlaca ekleyin. Sütlacınız kıvamını bulana kadar karıştırın. Ocağı kapatmadan önce vanilyasını da katıp ocaktan alın. İlk etapda size çok sıvı gibi gelebilir sakın yanılmayın. Sütlaç durdukça koyulaşan bir tatlıdır. Birde fırınlanlanacağını unutmayınPişen ve koyulaşan Sütlacı fırına dayanıklı kaselere koyun. Kaseleri yarısına kadar su dolu bir tepsiye koyup 220 derecelik fırında üzerleri kızarana dek yaklaşık 15 dakika pişirin. Sütlaçların sadece üzerini kızartacağınız için tepsiyi fırının en üst kısmına sürün. Üzeri kızaran sütlaçları tepsiden alıp oda ısısına gelmesini bekleyin ve daha sonra soğuması için buzdolabına kaldırın.
NOT: FIRIN SÜTLACA GENELDE YUMURTA SARISI EKLENİR. BU SAYEDE DAHA GÜZEL KIZARDIĞI ZANNEDİLİR AMA BENİM TARİFİMDE YUMURTA SARISI YOK. BEN AÇIKCASI YUMURTALI BİR SÜTLAÇ ASLA YEMEM :) BİLİNENİN AKSİNE YUMURTASIZ SÜTLAÇ DA GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ ÇOK GÜZEL KIZARIYOR. BENİM GİBİ YUMURTA KOKUSUNA HASSAS İNSANLAR VARSA BU TARİFİ, KIZARIR MI KORKUSU YAŞAMADAN RAHATLIKLA DENEYEBİLİRLER...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.