osmanlı türk mutfağından,dünya mutfaklarından,yöresel ve günümüzün mutfağına kadar birçok lezzet tadıp patentli yemeklerin ve lezzetlerin dışında tamamen özgür bir ruhla ve yaratıcıkla değişik,pratik,her kesime hitap edilebilicek,dikkat çekici ve iştah açıcı sunumlarımla yemekler yapmaktayım.tariflerimi siz mutfak severlerle paylaşmaya karar verdim.şimdiden afiyet olsun...
5 Kasım 2010 Cuma
GANAJ KREMALI PASTA
MALZEMELER: İlk öncelikle böyle bir kek kalıbına ihtiyaç vardır uzun ve dar bir kalıptır dilerseniz kipa marketlerde bulabilirsiniz,2 katlı kakaolu pandispanya keki,2adet yemek kreması,2 adet labne peynir,2 adet beyaz çikolata,2 paket bitter çikolata,damla çikolata,150 gr kadar çekilmiş antep fıstığı,çay kaşığı ucuyla gıda boyası yeşil,1 adet yaprak jelatin,keki ıslatmak için 1 su bardağı (çilek marmelat+su) sosu son olarak üzeri için pasta süsü
NOT:Bu pasta yapılacaksa mutlaka bir gün önceden yapılması gerekiyor!
HAZIRLANIŞI:Servis tabağımıza kekin 2 katını koyup kalıbı kekin üzerine getirip iç kısmından kesilir,dış kısmında kalan kenarları atmayıp buz dolabı poşetlerine koyup daha sonra pudinglerinizde kullanabilirsiniz,kekin alt kısmını kalıba yerleştiriyoruz çilekli sosla her tarafı ıslanacak şekilde ıslatıyoruz,pişirme kabına 1.kremayı kaynamaya yakın tutuyoruz içine bitter çikolataları atıyoruz eriyinceye karıştırıp daha sonra 1.labneyi içine koyuyoruz ateşten alıyoruz içine damla çikolata koyup kekin üzerine döküyoruz. 2.KISIM : Diğer keki üzerine çok bastırmadan koyup çilekli sosla ıslatıyoruz bu defada aynı işlemi beyaz çikolatalarla yapıyoruz ocağı kapatıp içine çekilmiş antep fıstığı ve gıda boyasından çay kaşığı ucuyla ekleyip karıştırıyoruz yaprak jelatini buzlu suda yumuşattıktan sonra onuda ekliyoruz karıştırp en üst kata döküyoruz ve dolaba kaldırıyoruz 1 saat sonra süslemesini yapabilirsiniz pasta ertesi güne hazırdır Afiyet olsun...NOT:küçük dilimler kesilmesine dikkat edin pasta diğer pastalardan biraz daha kıvamlı olduğundan ağır gelebilir!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.