osmanlı türk mutfağından,dünya mutfaklarından,yöresel ve günümüzün mutfağına kadar birçok lezzet tadıp patentli yemeklerin ve lezzetlerin dışında tamamen özgür bir ruhla ve yaratıcıkla değişik,pratik,her kesime hitap edilebilicek,dikkat çekici ve iştah açıcı sunumlarımla yemekler yapmaktayım.tariflerimi siz mutfak severlerle paylaşmaya karar verdim.şimdiden afiyet olsun...
27 Ekim 2010 Çarşamba
KIRPIK
MALZEMELER: 1 çay bardağı ılık süt,1 çay bardağı ılık su, 1 paket kuru maya,2 tatlı kaşığı şeker,1 çay bardağı sıvı yağ,2çay kaşığı tuz,aldığı kadar un.
İÇ: 250 gr tulum loru,1 paket labne,mayonez,maydanoz
HAZIRLANIŞI:hamur hazırlanır 30 dk bekletilir daha sonra bezeler yapılır tepsiye dizilir tepside yine 30 dk bekletilir üzerine yumurta sarısı sürülür fırına verilir.pişen poğaçaların bir kızmı kesilir ve peynir karışımından eklenir doğranmış maydonaza bandırılır servise hazır afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.